Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2020

Από την Εκπαιδευτικό της Φ.Α., κα Νικολέττα Μπελεχρή


ΟΔΗΓΙΕΣ  ΚΑΙ  ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ  ΓΙΑ  ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ


Καλημέρα σε όλους!!

Σήμερα επιθυμώ να  σας αποστείλω  μερικές  χρήσιμες συμβουλές και  βασικές οδηγίες  για  τη γυμναστική στο σπίτι. 
  
*       Η γυμναστική είναι σημαντική αλλά ακόμα πιο σημαντική είναι η ασφάλειά  μας, για αυτό  παρακαλώ  ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες.

Σίγουρα όταν κάνουμε γυμναστική δεν θέλουμε να κτυπήσουμε στα τραπεζάκια και στα καθίσματα του σπιτιού, επομένως βρίσκουμε η διαμορφώνουμε ένα βολικό  σημείο  μέσα στο σπίτι  με ελεύθερο χώρο για τις ασκήσεις μας. Αυτό σημαίνει ότι ο χώρος που θα βρούμε  να γυμναστούμε μέσα στο σπίτι θα μας  επιτρέπει να   έχουμε ελευθερία  κινήσεων.  

Παράδειγμα:  Αν  τεντώσουμε  στο ύψος των ώμων μας   και τα δυο μας   χέρια   και κάνουμε  αργά-αργά ένα κύκλο γύρω από το σώμα μας  κανένα αντικείμενο δεν θα πρέπει  να είναι εκεί για να μας  εμποδίσει, ούτε τραπεζάκι ούτε καρέκλα ούτε τοίχος . Αν πάλι ξαπλώσουμε  στο πάτωμα και κάνουμε  μία στροφή με το σώμα μας,  τεντωμένο,  πάλι δεν θα πρέπει κανένα αντικείμενο  να  μας  εμποδίζει σε αυτή την κίνηση μας. 

Επιπλέον  οποιοδήποτε αντικείμενο θα πρέπει να είναι αρκετά μακριά από εμάς και το χώρο που έχουμε ορίσει για να κάνουμε τη γυμναστική μας. 


Για κάθε άσκηση που κάνουμε  πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και σοβαροί.  


                                                               Η Εκπαιδευτικός της Φυσικής Αγωγής, 

                                                                              Νικολέττα Μπελεχρή Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.