Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020

ΕΟΔΥ - Οδηγίες προς εκπαιδευτικούς

 ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

 Λίστα με όσα δεν πρέπει να ξεχνάμε! 

Προστατεύουμε τον εαυτό μας και τους μαθητές μας 

● Αφιερώνουμε χρόνο για να ενημερώσουμε τους μαθητές σας για τον ιό αλλά και για να τους ενθαρρύνουμε να μιλήσουν για τους φόβους τους και τις ανησυχίες τους σχετικά με αυτόν.

 ● Ενημερώνουμε τα παιδιά για την αξία της προστατευτικής μάσκας, ιδιαίτερα αν δεν μπορούν να τηρηθούν οι απαραίτητες αποστάσεις, τόσο σε κλειστούς χώρους όσο και σε ανοικτούς όταν υπάρχει συνωστισμός. Εκπαιδεύουμε τα παιδιά στον τρόπο της σωστής χρήσης προστατευτικής μάσκας. Επιμείνουμε ότι η μάσκα είναι αυστηρά προσωπικό αντικείμενο. 

● Ενημερώνουμε τα παιδιά ότι πρέπει να αποφεύγουν κατά το δυνατόν την κοντινή επαφή με τα άτομα που δεν ανήκουν στο άμεσο περιβάλλον τους. Στο σχολείο, αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα παιδιά που δεν πηγαίνουν στο ίδιο τμήμα με αυτά. Συνδέουμε αυτές τις συστάσεις με τον κύριο τρόπο μετάδοσης του ιού (μικρά σταγονίδια που αποβάλλουμε όταν μιλάμε, τραγουδάμε ή βήχουμε). Ενημερώνουμε τα παιδιά  να φροντίζουν να κρατούν τις μέγιστες δυνατές αποστάσεις από γνωστούς και άγνωστους έξω από το σχολείο.

 ● Εκπαιδεύουμε τα παιδιά να πλένουν τα χέρια τους με σαπούνι και νερό, τρίβοντάς τα για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα ή να εφαρμόζουν αντισηπτικό διάλυμα χεριών μετά από κάθε διάλειμμα και ιδιαίτερα πριν τη λήψη φαγητού και μετά τη χρήση της τουαλέτας.

 ● Ενημερώνουμε τα παιδιά να μείνουν σπίτι αν νιώθουν άρρωστα.

 ● Βοηθάμε τα παιδιά να συμμετέχουν στον συχνό καθαρισμό των επιφανειών και των αντικειμένων μέσα στην τάξη (π.χ. θρανία, τσάντες, βιβλία, υπολογιστές κλπ.).

 ● Ενημερώνουμε  τα παιδιά για το πόσο σημαντικό είναι να μην ανταλλάσσουν μεταξύ τους αντικείμενα (π.χ. στυλό, βιβλία, κινητά τηλέφωνα, χαρτονομίσματα, κέρματα κλπ.).

 ● Παρακολουθούμε καθημερινά τον αριθμό των μαθητών που λείπουν και ενημερώστε τον διευθυντή του σχολείου σε περίπτωση που ο αριθμός των απόντων μαθητών αυξάνεται.


ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ, Σεπτέμβριος 2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.