Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2018

Β΄ Τάξη: Πρόγραμμα Εθνικής Λυρικής Σκηνής-"Ιζαντόρα Ντακ"

Οι μαθητές/τριες της Β΄τάξης, την Παρασκευή 19-1-18 
θα συμμετάσχουν σε δίωρο βιωματικό εργαστήριο, στο σχολείο, με θέμα: 
"Ιζαντόρα Ντακ", το οποίο οργανώνεται από την Εθνική Λυρική Σκηνή.

Το εργαστήριο βασίζεται σε τεχνικές εκπαιδευτικού δράματος, 
καθώς και σε μουσικοπαιδαγωγικές μεθόδους, 
προσκαλώντας τα παιδιά να παίξουν παιχνίδια ρόλων, να χορέψουν, να τραγουδήσουν και να πειραματιστούν με τη φωνή τους, αλλά και να συνεργαστούν παίζοντας διασκεδαστικά παιχνίδια.

Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα βασίζεται στη συγκινητική ιστορία μιας ξεχωριστής πάπιας, της Ιζαντόρα Ντακ, της συγγραφέως Στέλλας Μιχαηλίδου, κι έχει ως βασικούς στόχους την ενθάρρυνση της συναισθηματικής έκφρασης και την ευαισθητοποίηση των παιδιών σχετικά με την αποδοχή της διαφορετικότητας. 
Οι περιπέτειες της πάπιας Ιζαντόρα Ντακ είναι εμπνευσμένες από την αληθινή ιστορία της κορυφαίας χορεύτριας σύγχρονου χορού Ιζαντόρα Ντάνκαν.


Η ηχογραφημένη μουσική που συνοδεύει πολλές από τις δράσεις του εργαστηρίου και αποτελεί βασικό εργαλείο δουλειάς, αντλείται κυρίως από το έργο του Πιοτρ Τσαϊκόφσκι 

Η λίμνη των κύκνων” αλλά και από το υπόλοιπο ρεπερτόριο μουσικών έργων που σχετίζονται θεματολογικά με την ιστορία της Ιζατόρα Ντακ. 

Με την ολοκλήρωση του εργαστηρίου, η "Ιζαντόρα" αφήνει μια σειρά προτεινόμενων δραστηριοτήτων -θεατρικών, μουσικών, κινητικών, εικαστικών και δημιουργικής γραφής- για τη συνέχεια της δημιουργικής δουλειάς στην τάξη πάνω στο ευαίσθητο θέμα της διαφορετικότητας.


 Η B΄ τάξη που θα συμμετέχει στο πρόγραμμα, θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει μία από τις προτεινόμενες δράσεις και να την δουλέψει για να την παρουσιάσει στην δεύτερη συνάντηση του εργαστηρίου στον  χώρο της Εθνκής Λυρικής Σκηνής τον Φεβρουάριο του 2018. 

Εκεί, όλα τα παιδιά από τα διαφορετικά σχολεία που συμμετείχαν στο πρόγραμμα θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν εμπειρίες, να γνωριστούν μέσα από τις δημιουργίες τους και να γιορτάσουν. Σχεδιασμός/ Υλοποίηση: Σταυρούλα Παυλίκου (ψυχολόγος/ μουσικοθεραπεύτρια),Μαρία Τερζάκη (σκηνοθέτης/ θεατροπαιδαγωγός)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.