Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

Γ΄ Τάξη: «Της Μουσικής το Παραμύθι»

                                                               

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ τάξης του
5ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού
σας προσκαλούν
στη διαδραστική παρουσίαση του παραμυθιού
της Σπυριδούλας Μπιρπίλη,

«Της Μουσικής το Παραμύθι».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο «Μελίνα Μερκούρη»
του Δημαρχείου Παπάγου - Χολαργού
το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου και ώρα 17:00.



"Όταν γράφεις ένα παραμύθι ξέρεις ότι θα ολοκληρωθεί η ύπαρξή του όταν ακουστεί. Φανταστείτε λοιπόν τι τυχερό νιώθει ένα βιβλίο (κι ακόμα πιο τυχερός ο συγγραφέας του!) να ακουστεί το παραμύθι του σε μια σχολική τάξη!
 Κι επειδή τα παιδιά έχουν τη μοναδική ικανότητα να κάνουν τα αδύνατα δυνατά, έδωσαν στης ‘’Μουσικής το παραμύθι’’ ζωή και το πήγαν ακόμα πιο μακριά.
Το ταξίδεψαν σε παροιμίες, ελληνικές και αγγλικές, το έντυσαν με μουσικές από μουσικά όργανα που κατασκεύασαν τα ίδια τα παιδιά με κέφι και φαντασία και δημιούργησαν εικαστικές συνθέσεις για να του φτιάξουν έναν τόπο να κατοικεί. 
Στην χώρα αυτή με το κάστρο και τον φάρο θα με υποδεχτούν να αφηγηθώ κι εγώ με τον δικό μου τρόπο ‘’της Μουσικής το παραμύθι’’. Θα σας περιμένουμε στις 17:00 για να ακούσετε για τον κακό βασιλιά και τα καταχθόνια σχέδιά του, αλλά και για να δείτε πώς τα παιδιά βρίσκουν πάντα τρόπο να κερδίσουν ό,τι κάποιοι τους στερούν.
Στον ίδιο χώρο θα υπάρχει έκθεση με παροιμίες και τα μουσικά όργανα που κατασκεύασαν οι μαθητές της Γ’ τάξης. 
Μετά την αφήγηση θα παίξουμε όλοι μαζί παντομίμα, θα ξεσηκωθούμε με μουσικοκινητικά παιχνίδια, θα φτιάξουμε την δική μας ηχοϊστορία και θα κατασκευάσουμε την δική μας Φαντασία με…φαντασία!
Η βιβλιοπαρουσίαση αυτή είναι το επιστέγασμα της διαθεματικής προσέγγισης του παραμυθιού ‘’της Μουσικής το παραμύθι’’.
 Ευχαριστώ πάρα πολύ όλους τους εκπαιδευτικούς του 5ου δημ. σχολείου Χολαργού που με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους. Ιδιαίτερα ευχαριστώ τους δασκάλους της Γ’ τάξης κα Βούλα Νικάκη και κο Νίκο Νικολόπουλο, την δασκάλα Αγγλικών κα Μαρκελίνα Τσίγκα για την προθυμία της και την βοήθειά της, την δασκάλα της πληροφορικής κα Αϊντα Γκικουρία καθώς και την διευθύντρια κα Μαρία Μάσσου που αγκάλιασε το όλο εγχείρημα".

Σπυριδούλα Μπιρπίλη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.